måndag 6 februari 2012

TOPPRAFFEL! sörjer: Bill Hinzman

För en massa år sedan läste jag en recension av filmen THE MAJORETTES (1987) i vilken det stod att den regisserats av "den första zombien i NIGHT OF THE LIVING DEAD". Den där zombien som stapplar runt på kyrkogården alldeles i början.
Han hette Bill Hinzman och den där zombierollen 1968 var hans filmdebut. Därefter medverkade han i ytterligare några filmer av George A Romero - THERE'S ALWAYS VANILLA, SEASON OF THE WITCH och THE CRAZIES. Efter dessa följde ett uppehåll på drygt femton år, innan han åter började agera och dyka upp i små lågbudgetproduktioner,mest skräck, verkar det som. Och ja, han regisserade alltså också. Två gånger. Förutom THE MAJORETTES (vars manus skrevs av John Russo, som även var inblandad i manuset till NIGHT OF THE LIVING DEAD), gjorde Hinzman 1988 filmen FLESHEATER, som han även skrev och producerade. Han var även verksam som filmfotograf; bland de filmer han sköt finns ovannämnda THE CRAZIES - samt en film om OJ Simpson från 1974!
Bill Hinzman var ofta gäst på filmmässor och liknande evenemang - detta självklart enbart beroende på att han var den där första zombien. Igår dog han, 71 år gammal. Han hade cancer.
... Men tänk om han kliver ur kistan på sin begravning ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar du Zombies? Vad tycker du om den här: http://nyheter.tv6.se/ ?

Pidde Andersson sa...

Jasså? Ett försök att sprida gratisreklam, va?
Nåja - det här var ju en jävligt cool reklamkampanj. Fräsig. Om själva TV-programmet är något att ha vet jag förstås inte.

Anonym sa...

Nej, det var bara ett tips. Såg den precis innan jag såg ditt inlägg så det var färskt i minnet.

Skicka en kommentar