onsdag 25 januari 2012

TOPPRAFFEL! sörjer: James FarentinoNär jag gick på högstadiet brukade min klasskompis Fredde skryta med att han minsann lyckats komma in på den barnförbjudna skräckfilmen DÖD OCH BEGRAVEN (1981). "De va skiträlit när hon stack in en SPRUTA i ögat på en!" sa han extatiskt.
Huvudrollen i denna film innehades av James Farentino, som nu dött - lhan blev 73.
Farentino började agera i TV-serier 1962 och medverkade i hur många som helst; han dök upp i ohyggligt många välkända serier. 1980 mötte han Kirk Douglas och Martin Sheen i TIMMEN NOLL; en av de första videofilmer jag någonsin såg och som jag (då) tyckte var fantastiskt frän. Jag har inte sett om den sedan dess.
Antalet långfilmsroller är dock försvinnande litet. Han fortsatte att göra TV-roller fram till 2006, och på vägens gång blev han Emmynominerad. Men nu gör han inte så mycket TV längre, eftersom han är död.

JAMES FARENTINO
1938 - 2012
R.I.P.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar