fredag 27 januari 2012

DVD: Weekend Hunt

WEEKEND HUNT (Cinematic Vision)
Ut i skogen ska vi gå ...
Jaha, då var det dags igen. Ännu ett skogsraffel. Det har ju blivit en del sådant på sistone.
WEEKEND HUNT heter egentligen PIG HUNT, men tydligen tyckte inte den svenska distributören att det lät bra. Om jag hade gett ut filmen på TOPPRAFFEL DVD, hade jag så klart döpt den till GRISAJAKT. För regin står i alla fall James Isaac, som tidigare bland annat gjort den helfestliga JASON X, och detta nya skogsäventyr skiljer sig en del från andra filmer i genren. Filmskaparna har inte nöjt sig med den vanliga historien om den ensamme tosingen i skogen, eller om Den Galna Familjen i skogen. Istället får vi här en genrehybrid. Det är DEN SISTA FÄRDEN och familjen Manson och monsterfilm. Och grisfilm. Allt på en gång.
Först har vi då våra huvudpersoner, de som ska stryka med en och en. Den här gången är det fyra killar som ska ut på vildsvinsjakt. Fast en av dem - den uppenbare hjälten - ska tvunget ha med sin flickvän (som bär BH när hon sover). Riktigt varför vet jag inte, vem fan tar med sig sin tjej när man ska ut på en rejäl grabbträff med öl och skjutvapen och inga andra kvinnor? Den här tösen gillar dessutom inte de andra killarna - och nä, de är rätt bänga. Fast samtidigt står det klart att tösen egentligen är den som är tuffast och kan skjuta och slåss.
I skogen träffar de på ett gäng märkliga hippies i färgglada kläder (och ibland utan några kläder alls). De är även beväpnade med stora Gurkhaknivar och annat. Nej, inte små gurkknivar. Gurkha. Det är något annat.
En gubbe i en butik varnar gänget för skogen. Där häckar nämligen The Ripper - ett gigantiskt människoätande vildsvin. Ingen tror på skrönan. Förstås.
Våre hjälte är uppvuxen i den här trakten och två av hans gamla vänner från barndomen kommer för att hjälpa gänget att hitta vildsvin. De här vännerna är två riktigt härliga rednecks. Fula, dumma, onda, dåliga tänder, tobaksspottande, ja, ni vet. Man undrar varför den normale hjälten hängde med dem en gång i tiden - och varför han vill ha hjälp av dem nu. De här tölparna går det ju inte att ha att göra med. De verkar inavlade.
Självklart går snart allting på tok. Gänget kommer i bråk med rednecksen och deras bisarra familj. Blod sprutar. Hippiekollektivet visar sig ha gemensamma drag med Mansonfamiljen. Blod sprutar. Och så dyker grisen upp. The Ripper, alltså. Blod sprutar.
WEEKEND HUNT är en aningen märklig film - och den funkar inte riktigt. Den svajar vilt mest hela tiden. Ibland är den underhållande, ibland rätt tråkig. Ibland är den snyggt och kompetent gjord, ibland lite tafflig. Korkad är den mest hela tiden.
Men precis som THE HIKE tar filmen sig under den sista tredjedelen. Det här är flängt på ett vinnande sätt. Så därför är jag snäll och sätter en trea i betyg - även om tvåan ligger närmare till hands. Dessutom har vi väl inte sett ett mordiskt monstervildsvin sedan RAZORBACK - eller?0 kommentarer:

Skicka en kommentar