söndag 29 januari 2012

DVD: The Last Seven

THE LAST SEVEN (Cinematic Vision)
Återigen dags för en brittisk lågbudget film. Enligt omslagets baksida tillhör debutregissören Imran Naqvis film genren "Horror/thriller" - men främst är detta ett ointressant sömnpiller av ett slag vi sett många gånger tidigare.
Sju människor vaknar upp i ett totalt öde London. Alla gator, alla byggnader är folktomma. Vad har hänt? Vilka är dessa sju människor? Det vet de inte själva. De har drabbats av minnesförlust.
Först får vi följa en skäggig man som ensam går omkring i detta tomma London och ropar "HELLO?! ANYBODY!" i en kvart. Nej, jag överdriver inte, detta tar en kvart. Eftersom filmen bara varar 84 minuter, är förstås detta en stor del av spellängden.
Men så träffar han då på ytterligare lite folk, och det enda de verkar ha gemensamt är att de alla är rätt osympatiska. Emellanåt drabbas de av flashbacks och minns fragment av sitt förflutna. Danny Dyer dyker upp som en dödsängel och börjar ta livet av de sju.
Jag satt hela tiden och tänkte att, jaha, kan det vara ännu en variant på "An Occurrence at Owl Creek Bridge"? Och ja, det kan det. Och det är ju inte så kul.
THE LAST SEVEN hade kanske funkat som ett inslag i THE TWILIGHT ZONE, men det här är alldeles för trist, tempofattigt och spänningsbefriat för att hålla som långfilm. Visst är det lite imponerande med en lågbudgetfilm som visar upp ett apokalyptiskt London, men i övrigt är det hela lite för taffligt.
Vill du se en Sista Människorna På Jorden-film finns det ju mängder av bättre alternativ. Som DEN TYSTA JORDEN eller THE OMEGA MAN.

1 kommentarer:

Fredrik sa...

Den tysta jorden! Vilken kanonrulle!

Ska ses om nu omedelbart!

Skicka en kommentar