måndag 23 januari 2012

Cirkus, kalaskex och tittut

Jag traskade runt lite inne på Entré igår. För den utsocknes: Entré är ett köpcentrum i Malmö. Grå och trist söndag, det snöade och regnade om vartannat, tack och lov la sig inte snön. Men det var blött och dant, så jag gick in på Entré för att värma mig när jag ändå gick förbi.
Och där var det minsann cirkus och grejor. Förvisso hade jag läst i Sydsvenskan att ett litet cirkussällskap uppträtt på Entré ett par gånger; de höll på redan förra helgen. Ett par åskådare hade enligt Sydsvenskan tyckt att det var förtäckt striptease och inget för barn att titta på. Det lät ju vovande. Även om jag tycker att cirkus är skittråkigt.
Nu hade jag förstås glömt bort att det vankades uppträde. När jag vandrade på köpcentrets andra våning noterade jag några människor som tittade ut över ett räcke och ner mot bottenplan. Där stod en clown och gjorde ballongfigurer till de församlade barnen. Det var väl ungefär lika kul som det låter, det vill säga inte alls. Jävla pervo.
Men sedan kom minsann huvudattraktionen, ett italienskt kalaskex som jag tror hette Silvia. Hon var liten och nätt och ett vibrerande erotiskt knippe. Och vad skulle hon ha för sig, jo förstår ni, hon klättrade i rep. Hon klättrade nästan ända upp till mig på andra våningen, och där hängde hon och åmade sig och snurrade, och emellanåt skrevade hon eller kliade sig på huvudet med tårna. Sicken en! och hela tiden gnisslade en zigenarfiol.
... Men det var ju rätt tradigt ändå. Hon hängde i rep och det var väl allt. "Trillar hon inte ner?" frågade en liten gosse. "Nä, hon kan inte trilla ner!" svarade en liten tösabit.
Jag gick vidare. Inne i en klädbutik skulle en ung far med barnvagn prova kläder. Han fick förstås inte in barnvagnen i provhytten, som den lille sonen fick sitta utanför. Ungen såg överlycklig ut - men för att grabben inte skulle vara ensam och bli rädd, stack farsan ut huvudet ungefär var tionde sekund och sa "Tittut!" eller "Buh!" eller "Möööhöhööö!". Ungen skrattade - och jag tänkte att det kommer att ta en evighet för karn att prova plaggen om han ska hålla på så.
Men det var onekligen roligare att titta på än cirkusen.
Jaha.
Vad mer?
Tja, jag har skrivit ytterligare ett par grejor om Jean Rollins filmer. Läs om DEMONIACS och LIPS OF BLOOD.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar