måndag 7 november 2011

Mikael Persbrandt ÄR Daniel Craig

Trailern till den kommande Hamiltonfilmen visades innan HUVUDJÄGARNA. Hmm. Om jag inte räknat fel, är väl Mikael Persbrandt den femte skådisen i rollen som agent Hamilton.
De tidigare filmerna har ju varierat från att vara hyfsade, kanske även bra (vill minnas att jag tyckte om FIENDENS FIENDE), till rätt kassa (Stefan Sauk som Hamilton?!). Hur den här nya blir har jag förstås ingen aning om, för regin står danskan Kathrine Windfeld, som tidigare bara gjort TV, bland annat ett par Wallanderdfilmer - vilket ju inte lovar så gott.
Men: om hela filmen är som trailern kan det ju vara något. För det här ser ju ut som en "riktig" actionfilm. Det här måste vara den första trailern någonsin till en svensk mainstreamproduktion som lägger tonvikten på action och våld. Inte ens ARN-trailern gjorde ju det. Nog ser det ut som om de velat göra en agentfilm i samma anda som Bondfilmerna med Daniel Craig. Inklusive en svettig Persbrandt iförd linne och med bar överkropp.
Fast jag kan ju ha helt fel. Snuttarna i trailern är kanske de enda actionscenerna i hela filmen och tempat i den färdiga filmen kan vara av snigelfart. Och varför skulle de ha med traderöven Pernilla August som Sveriges statsminister?0 kommentarer:

Skicka en kommentar