fredag 11 november 2011

Hypnotisören - filmas med de gamla vanliga

Alexandra Coelho Ahndoril, Mikael Persbrandt, Tobias Zilliacus, Alexander Ahndoril
Fotograf: Fredrik Hjerling

 

Denna pressrelease kom för en liten stund sedan. Och ... Jag har absolut inget att tillägga. Finnen har jag aldrig hört talas om, men nu är det Persbrandt igen. Och Lena Olin. Kan tänka mig att resten av rollistan består av det gamla vanliga gardet. Och me Hallström vid rodret blir det säkert härligt slätstruket.

Huvudskådespelarna till HYPNOTISÖREN presenterades idag!

I samband med en presskonferens idag presenterades skådespelarna som kommer att spela huvudrollerna i filmatiseringen av Lars Keplers HYPNOTISÖREN.

Rollen som kriminalkommissarie Joona Linna spelas av finländaren Tobias Zilliacus, dr Erik Maria Bark (hypnotisören) gestaltas av Mikael Persbrandt och hans fru Simone av Lena Olin. För regin står som tidigare meddelats Lasse Hallström, som efter 24 år åter filmar i Sverige.

Inspelningen startar januari 2012 och premiären är beräknad till hösten 2012.

HYPNOTISÖREN är baserad på Lars Keplers (Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) framgångsrika debutroman (2009) med samma namn. Boken är såld i närmare 600 000 exemplar bara i Sverige.

Synopsis: Kriminalkommissarie Joona Linna har ett vittne som trots sina skador mirakulöst överlevt en ursinnig slakt på en familj i ett radhus utanför Stockholm. Vittnet, familjens femtonårige son svävar mellan liv och död och kan inte förhöras med vanliga metoder.

Samtidigt är familjens äldsta dotter spårlöst försvunnen. Det verkar som någon försöker utplåna hela familjen och Linna befarar att hon kan bli mördarens nästa offer.

I sin kamp mot klockan övertalar Linna den starkt ifrågasatte hypnotisören Erik Maria Bark att försöka nå fram till pojken och få honom att vittna under hypnos. Bark bryter därmed sitt gamla löfte att aldrig mer hypnotisera och en livsfarlig resa ned i det undermedvetnas bottenlösa mörker tar sin början.

HYPNOTISÖREN produceras av AB Svensk Filmindustri och Sonet Film AB

Filmen har redan innan inspelningen startat sålts till över 30 länder utanför Norden.


2 kommentarer:

Sundin sa...

Står det någonstans i hallströms och nutleys äktenskapsförord att frugan måste vara med i varenda film?
Inte för att det gjort nån skillnad om de inte varit det, skräp är skräp.

Pidde Andersson sa...

Ja, det står faktiskt det. Jag har kollat.
Men hur ska det gå nu när Hobert och Endre skiljer sig?

Skicka en kommentar