tisdag 8 november 2011

En annan svensk i farten

Lustigt, igår nämnde jag SNABBA CASH i förbifarten, och nu dök trailern till Daniel Espinosas första amerikanska film upp - SAFE HOUSE. Som jag flera gånger påpekat tyckte jag att SNABBA CASH var rätt värdelös, illa spelad och regisserad. Men ingen annan verkade hålla med. Dessutom var det flera stycken som skrev att Espinosa (som tidigare gjort den ruttna BABYLONSJUKAN) satte en ny standard vad gäller actionscener i svensk film. Tja, om man gillar action där man inte ser vad som händer stämmer det kanske.
Okej. SAFE HOUSE ser ju dock av trailern att döma ut som en riktig film. Dessutom är den försedd med riktiga filmstjärnor. Men om den färdiga filmen är något att ha vet jag förstås inte.4 kommentarer:

Cyril Tönisberg sa...

Om det kan vara någon tröst, tyckte jag också att "Snabba cash" var rätt kass. Och vad jag absolut inte fattar är hur detta verk kunde leda regissören till Hollywood på nolltid. Men det är väl bara att bita ihop och konstatera: "It´s a strange and beautiful world", som man så fint uttryckte det i "Down by Law".

johannes pinter sa...

1. Josef Fares var ju medregissör på actionscenerna på SNABBA CASH, så jag är osäker på hur stor koll Espinosa egentligen har på ball filmaction. Babylonsjukan har ju, mig veterligen (har inte sett filmen i sin helhet), inga feta actionscener att tala om.

2. SAFEHOUSE ser ball ut. Men den ser också ut att vara standardutförd av vilken Director of Photography som nu varit i farten med kameran. Det intressanta är väl huruvida Espinosa gick under eller inte i den amerikanska produktionsapparaten. Lyckades han hålla sig på benen med ryggen rak torde han få göra en film till.

Pidde Andersson sa...

Jo, det är ju oerhört besynnerligt att Espinosa gick från BABYLONSJUKAN till SNABBA CASH till amerikansk storfilm med Denzel Washington.
Och jo, SAFE HOUSE ser ut att vara gjord av precis vem som helst som vet hur man får en film (och en trailer) att verka modern och fräck.

Anonym sa...

Jag är rätt säker på att Fares Fares for förbi två gånger i trailern :P

Skicka en kommentar