lördag 15 oktober 2011

Continue lendo

Coffin Joe säger "Continue lendo!"

Som ni säkert har noterat har TOPPRAFFEL! fått nytt utseende. De senaste veckorna har det gått överraskande bra för den här bloggen. Jag vet inte riktigt varför, men besöksstatistiken har skjutit i höjden. Kul!


Jag tänkte att jag borde fira detta genom att göra något radikalt. Varför inte snofsa upp sidan? Så det gjorde jag. Jag tycker själv att resultatet blev snyggt och betydligt mer överskådligt, det ser proffsigare ut.


Dock dök det upp en märklighet. Den här layouten är designad av en brasilianare. Jag kunde ändra på allt så att sidan är helt och hållet på svenska - förutom en detalj: vid varje inlägg på förstasidan står det "Continue lendo". Jag lusläste HTML-koden, men kan fan inte hitta dessa ord så att jag kan ändra till "Läs mer" eller något ditåt! Och inte heller går det att ändra färg på dessa två ord. Mycket märkligt.


Således får ni finna er i att tvingas läsa portugisiska här på TOPPRAFFEL!
Och det är ju lite lustigt.


Högst upp på sidan hittar ni förresten några knappar som länkar direkt till några andra sidor jag skriver åt; TerrorFlicks, Xomba och JPS Media.

10 kommentarer:

Marianne sa...

Tyvärr så blir brödtexten väldigt grötig med detta typsnitt i Google Chrome (Mac). :( Ser inte likadant ut i FF utan mer "normalt".

Anonym sa...

En liten detalj är också att en del av bilderna på förstasidan blir ihoptryckta och ser lite lattjo ut.

Pidde Andersson sa...

Jag har inte kollat i Chrome, enbart Firefox. Men jag håller fortfarande på och pular med utseendet.

Pidde Andersson sa...

Jo, det blev lite hoptryckta, men men ...

Marianne sa...

Se där! Nu är texten läsbar igen i Chrome! :thumbsup:

(Kul bonus med Continue Lendo :P)

Pidde Andersson sa...

Jag trixade även lite med bilderna och gjorde dem aningen mer kvadratiska än tidigare. Vissa blir fortfarande utdragna eller hoptryckta, men det får ni - och jag - ta.
I vilket fall, jag tycker att allting blivit rejält förbättrat nu; det är lättare att navigera och hitta - åtminstone om man läser bloggen på en dator och inte på en mobil enhet.

Niklas sa...

Ser alldeles utmärkt ut, tycker jag.

Antar att man inte byter namn på sin väletablerade blogg sådär rätt upp och ner, men visst hade "Continue lendo", under omständigheterna, varit ett ganska passande coolt/namn?

Pidde Andersson sa...

Niklas: Tack. Tja, Continue lendo är väl ett bra namn - men då på en litteraturblogg. Fortsätt läsa, alltså.

avadeaux sa...

Jag gissar att du då inte heller kan ändra "din kommentar kommer att synas när den har godkänts" till "dink kommentar kommer att synas när den har synats", men det vore annars en trevlig förändring.

Pidde Andersson sa...

"Din kommentar kommer att synas om bildskärmen är påslagen."

Skicka en kommentar