torsdag 29 september 2011

Bio: Savannens hjältar

Foton copyright © 2010 Constantin Film Produktion GmbH / White Horse Pictures GmbH. All Rights Reserved.

Hå hå ja ja.

Hå hå ja ja.

Tysk animation. I 3D. Vad har jag att säga om detta?

I princip ingenting.

Vi tar det positiva först:

Vissa vyer är storslagna och man får mycket 3D för pengarna. I övrigt är detta ett rejält sömnpiller med budskap som med bulldozer körs ner i halsen på publiken.
SAVAN-
NENS HJÄLTAR av Reinhard Klooss och Holger Tappe bygger på en tysk barnbok, och jag behöver väl inte tala om att jag inte läst den - eller hört talas om den. I Afrika, Australien och Nordpolen råkar djuren ut för diverse miljökatastrofer. En udda och knasig samling djur beger sig iväg för att leta efter vårfloden, djuren från de olika kontinenterna sammanstrålar och kommer fram till att alla problem beror på de onda människorna.

Djuren återvänder till Afrika, där de håller en konferens där de bestämmer sig för att slå tillbaka och förstöra en damm, som torkat ut resten av trakten.

En stor del av filmen utspelar sig även på något slags lyxig resort, där de träffar en apa och där gängets snälla lejon blir tillfångataget för att säljas till Las Vegas. Här finns även en fransk tupp som gillar att marschera.

Inte nog med att miljöbudskapet är så extremt övertydligt att det överskuggar allt annat, filmskrället är inte roligt eller underhållande. Jag kämpade för att hålla mig vaken. Fast vad vet jag, småungarna kommer kanske att gilla det här.

I den engelska versionen gör några av rösterna av Stephen Fry, Dawn French och Joanna Lumley. I den här svenska upplagan får vi Lill-Babs och Babben Larsson.

Mer finns det inte att säga om den här filmen. Hej då!


(Biopremiär 30/9)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar