fredag 16 september 2011

Bio: Friends with Benefits

Foton copyright (c) Sony Pictures
Jösses, har den här också premiär idag? Det hade jag missat. Ja, då får jag väl ta och recensera den nu på en gång.
Justin Timberlake spelar en kille som heter Dylan, som headhuntas till en topposition på magasinet GQ i New York. Han flyttar dit, förses med en superflott bostad, och tjejen som headhuntade honom, Jamie (Mila Kunis), agerar som något slags coach. Hon är i princip den enda vän han har där till en början.
Dylan och Jamie är bara vänner. Inget annat. Men i ett försök att inte leva sina liv som i en romantisk komedi (FRIENDS WITH BENEFITS innehåller en film-i-filmen, olika klipp ur en romantisk komedi) får de för sig att de kan lägga till sex i sin relation. Så det gör de. De träffas och har sex. Ofta och intensivt. Men självklart blir det hela komplicerat, och eftersom detta inte är något svenskt diskbänksrealistiskt drama, visar det sig föga oväntat att de unga tu egentligen är kära i varandra. That goes without saying.
Till en början tyckte jag att det här var rätt visset. Jag irriterade mig en aning på Mila Kunis' rollfigur. Och Timberlake var väl inte heller så kul. Men filmen tar sig. Jag kom på mig med att skratta åt det här. Det är småtrevligt och vissa scener är riktigt roliga. Bara en sådan sak som att se Justin Timberlake inta konstiga ställningar på toaletten när han försöker kissa med stånd! Och så dyker den alltid strålande Patricia Clarkson upp som Jamies flängda hippiemorsa, och hon ser till att förbättra mina intryck av filmen.
FRIENDS WITH BENEFITS innehåller över-
raskande mycket sex och grovt språk för att vara en film av den här typen, men det är dåligt med naket. Jag vill minnas att Timberlake visar häcken, men mer vågat än så blir det inte. Dessutom kan man inte låta bli att lägga in typiskt fåniga Hollywoodinslag som kärleksförklaring via flash mob och liknande. I slutändan är filmen inte så farlig och frispråkig som den vill ge intryck av.
Regissören Will Gluck har tidigare gjort EASY A, en film jag tyckte var överraskande bra. Lika bra är inte FRIENDS WITH BENEFITS, men det är klart godkänd underhållning. Om än väldigt lättglömd sådan.

(Biopremiär 16/9)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag trodde först att du fått i dig för många extra starka Postbanken när du gav rullen tre dvärgar. Men ta mig fan, den var faktiskt inte helt oäven som söndagsunderhållning.

Pidde Andersson sa...

Nä, den är ju helt okej, även om den veknar mot slutet.

Skicka en kommentar