måndag 25 juli 2011

Vad var det jag sa?

Nu hann en av mina läsare nämna detta i en kommentar till mitt inlägg här under, men ändå:
När jag åt frukost igår och läste Sydsvenskan kunde jag inte annat än utbrista i ett "Vad var det jag sa?" när jag kom till en artikel om den hatiske norrmannen.
Så här står det på ett ställe:

"Anders Behring Breivik tycks under senare år ha fört ett sorglöst ungkarlsliv, till stor del framför datorskärmen. Han roade sig med dataspel och var engagerad i online-spelet World of Warcraft, ett spel som han på Utöya kom att omsätta i praktisk handling."

Väldigt typiskt. Detta har förstås inget som helst med hat, politik och våld att göra.
Jag spenderade precis hela gårdagen i soffan och läste böcker, därför kommer detta inlägg först idag.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Enligt andra artiklar så har man i hans dagboksanteckningar kunnat utläsa att WoW-spelandet bara var något han hittade på som ursäkt för att kunna ägna sig åt sina attentatsplaner. Hade kanske varit bättre om han verkligen fastnat för WoW och inte haft tid med annat...

Damien sa...

"Artikeln är korrigerad

En olycklig formulering är borttagen eftersom den innehöll sakfel."

No shit, nu står det enbart:

"Anders Behring Breivik tycks under senare år ha fört ett sorglöst ungkarlsliv, till stor del framför datorskärmen."

Pidde Andersson sa...

Noterade att en text i Svenska Dagbladet häromdagen också lyckades få in World of Warcraft på ett hörn...

Skicka en kommentar