onsdag 13 juli 2011

TOPPRAFFEL! sörjer: Roberts Blossom

Karaktärsskådepelaren Roberts Blossom medverkade i filmer som NÄRKONTAKT AV TREDJE GRADEN och ENSAM HEMMA, men det är inte för dessa vi minns honom. Nej, självklart har han etsat sig fast i våra medvetanden som Ezra Cobb i DERANGED - en smått klassisk lågbudgetfilm, baserad på Ed Geins upptåg i Wisconsin på 50-talet.
Han hann visst även med att sitta en vända på Alcatraz.
Den åttonde juli gick han bort. Han var 83.


2 kommentarer:

Ahrvid Engholm sa...

Vill gärna tipsa om...

FANTASTIKNOVELLTÄVLINGEN INBJUDER DIN KREATIVA FANTASI!

För tolfte året i rad utlyser skrivargruppen SKRIVA, med stöd från föreningen Novellmästarna, Fantastiknovelltävlingen. Tävlingen är till för science fiction, fantasy eller skräck. Reglerna som man skall hålla sig till är så enkla, att man kan koncentrera sig på att få till den där Riktigt Bra Novellen:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 2 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

Vinnarna erhåller också ett ex av den unika, nätsammanställda antologin Vildsint Skymningslandet.
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Mer info på http://www.skriva.bravewriting.com. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.
(En del må ha sett ovanstående tidigare. Se det som en påminnelse, i så fall. Vässa pennan nu!)

Pidde Andersson sa...

Bara för att det är Ahrvid godkänner- och publicerar jag denna skamlösa reklamkupp.

Skicka en kommentar