lördag 2 juli 2011

När jag langade danska pengar...

Jag hade ett ärende på Malmö Central igår och slank inom under eftermiddagen. Det första jag upptäckte var att de utan pukor och fanfarer har öppnat upp den gamla vänthallen/huvudsalen, som varit stängd för ombyggnad hur länge som helst. Där finns nu en massa restaturanger och kaféer. De floesta har än så länge inte öppnat eller ens flyttat in, men ett par var bemannade, och en nudel- och wok-nasare bjöd på små smakprov. Kyckling med nudlar. Inte alls dumt.
En stund senare stod jag i glashallen och tittade lite i pocketbokbutiken, när jag hörde två flickröster bakom mig: "Ursäkta! Ursäkta!". Jag vände mig om och där stod två töser i 16-årsåldern. Jaha, och vad ville de?
Morsan till en av töserna hade precis släppt av dem vid centralen, de två skulle till Danmark - men när de gick till Forex fick de inte växla, eftersom de var under arton.
Öh? Varför då? Det låter ju skitkonstigt. Jag kan inte minnas att jag inte fick växla pengar när jag var tonåring. Vad har åldern med valutan att göra? Det spelar väl ingen roll?
Så, de här två små liven frågade om jag ville vara så vänlig och gå bort till Forex och växla åt dem. Visst kunde jag väl göra det, det här var ju bara dumt, de bad mig ju liksom inte att köpa ut öl och cigg. Så de gav mig 800 spänn, som jag växlade åt dem.
När jag återvände till stället där jag träffat dem, var de inte där. Och jag kände mig allt lite grann som en ... skummis. Där stod jag med ett kuvert som skulle överlämnas till två minderåriga flickor jag inte kände... Och stället är ju kameraövervakat. Det kan ju ha sett jävligt misstänkt ut.
Men så dök de två upp med andan i halsen och jag överlämnade kuvertet med sedlarna. Jag önskade dem en trevlig dag.
Funderade lite mer på det här sedan. Varför valde de just mig? Såg jag extra snäll och pålitlig ut? Jag menar, tänk om jag bara tagit deras 800 spänn och rusat allt jag kunde.
Men det gjorde jag förstås inte. Och det är ju rätt trevligt ändå att töserna valde mig.
Fast jag begriper fortfarande inte varför de har åldersgräns för valutaväxling.

1 kommentarer:

Nick Hoggard sa...

Låter som en bra filminledning. Istället för flickorna så dyker två poliser upp...

Skicka en kommentar