lördag 23 juli 2011

Kristen, jakt, Dexter & datorspel

Jag hade egentligen inte tänkt kommentera tragedierna i Norge här på TOPPRAFFEL!. Vad som hände där igår hör inte hemma på den här bloggen. Inte för att jag inte bryr mig, men TOPPRAFFEL! handlar om film, underhållning och mina små vardagsbetraktelser.
Men så läste jag precis något på Aftonbladets hemsida jag inte kan avstå från att kommentera. I en artikel om dåren som utförde massern på ön, står det:

"Anders Behring Breivik hävdar att han läst religion och finans, är kristen och singel. Dessutom säger han sig gilla jakt, litteratur, klassisk musik, Winston Churchill och dataspelet World of Warcraft. Samt tv-serier som True Blood och Dexter."

Låt mig gissa att media och moralens väktare genast kommer att ta fasta på att killen gillade World of Warcraft, Dexter och True Blood, och inte det faktum att han är kristen, gillar jakt och har licens för två skjutvapen...

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Jag tog fasta på att han var en så kallad högerextremist.

Bra skrivet. Mitt norska blod mår dåligt idag.

Roger sa...

Lustigt att du nämner detta för det var exakt samma rader som jag strök under i förmiddags när jag läste tidningen: mest för att jag ska på släktmiddag imorgon där de flesta kommer ta upp detta (för jag kan också sätta veckotvätten på att ingen kommer vara bekymrad över killens litteratur & klassisk musik-intresse)

Pål Eggert sa...

Sydsvenskan hade tydligen någon artikel där man liksom i förbifarten skrev att Breivik fick praktisera på Utöja vad han lärt sig i teorin i WoW. Annars så verkar det inte ha dykt upp så mycket sådant än. Men vi får se...

Skicka en kommentar