söndag 17 juli 2011

Ibland önskar jag att jag vore lika lättroad

När jag tidigare idag var på väg in till centrum, började det regna, så jag slank in på entré. Ett bra ställe att skula på, där kan man ju glida runt och titta i butiker tills det slutat regna. Entré är alltså ett köpcenter, dessutom ganska nybyggt (och enligt flera nyhetsartiklar går det inget vidare).
Högst upp, på tredje plan, ligger Filmstaden Entré. På bottenplan, på väg mot rulltrapporna, kom två unga mödrar med sina söner i handen; de var kanske sex-sju år, och båda såg ut som Kalle & Hobbe-Kalle. "Vi ska HÖGST ÅPP!!!" tjoade den ene pågen. "JA! Vi ska änna åpp i TAKET!!!" tjoade den andre. De skulle uppenbarligen se en film, men de verkade tycka att det var minst lika spännande att befinna sig på Entré och dessutom få åka rulltrappa.
Ibland önskar jag att jag vore lika lättroad och entusiastisk.

Jag gick även förbi Onoff. De har ju kursat och har utförssäljning. Där var packat med folk, och flera hyllor lyste tomma. I stort sett alla laptops hade gått. Mittemot fortsatte nerlagda Skivlagret att sälja ut gammalt mög från sitt lager. De har hållit på några veckor nu och sänker ständigt priserna. Just nu kostar DVD-filmer tio spänn styck, men de har knappt några kvar. Dock undrar jag var en del annat mög kommer från. Barnkläder? Skivlagret sålde väl aldrig barnkläder?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar