måndag 13 juni 2011

B-film?!

Oj, jag var visst inte ensam om att dela ut en trea till PRIEST. Även tjejen som recenserade filmen för TT Spektras räkning, Karin Vad-hon-nu-heter, drog till med en trea.
Men så såg jag recensionen i Metro... Tösabiten där gav filmen en tvåa och kallade den för "B-film". Okej att ge den en tvåa - men kalla den B-film? Jag vet att folk i allmänhet inte vet bättre, men får filmkritiker i stora dagstidningar vara så här okunniga?
PRIEST hade en budget på sextio miljoner ... dollar! En normal svensk bioproduktion brukar ha en budget på drygt tjugo miljoner ... kronor!
En amerikansk B-film, vilket idag oftast innebär en film gjord direkt för DVD eller kabel-TV, brukar ha en budget på mellan $600 000 och $6 000 000, bland annat beroende på stjärnor i rollerna. Ibland kan budgeten vara betydligt lägre, ibland högre.
Men. En bioproduktion med release i hela världen och med en budget på $60 000 000 är självklart ingen B-film. Oavsett vad den handlar om.
Tösen i Metro skrev även något om att man får lökighet på köpet när man ser PRIEST.
Men allvarligt talat, grabbs and girls, är det lökighet man vill ha, bör man lämpligen gå och se MELAMCHOLIA och THE TREE OF LIFE.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar