tisdag 31 maj 2011

TOPPRAFFEL! sörjer: Ricky Bruch

Michael Dudikoff.
Det var det första jag tänkte när jag fick veta att Ricky Bruch dött i cancer, 64 år gammal.
I början av 1990-talet agerade nämligen Bruch värd för en gratis hyrkassett med trailers från Warner Home Video, som då inlett ett kortvarigt partnerskap med Cannon. Bruch gick omkring i ett radhus och spelade upp usla sketcher och preenterade trailers, och var och varannan gång trumpetade han "Och så är det MICHAEL DUDIKOFF!".
I samma veva sålde han någon fånig slunga man kunde använda som träningsredskap, visades på TV-shop.
Jag vet inte om han bodde kvar där när han dog, men den sista tiden bodde han i Blentarp och var ansedd som rätt galen. Vilken han nog också var. Han såg ut som en vansinnig eremit på alla bilder man fick se av honom och ibland uttalade han sig om diverse saker och sa riktiga konstigheter.
På 70-talet fanns ett populärt TV-program som hette "Superstars". Det var väl som "Mästarnas mästare", tror jag, jag har aldrig sett det programmet. Men jag gillade "Superstars", och minns att Bruch i ett avsnitt kastade en medicinboll så långt att den studsade i väggen.
Fast som idrottsman var han nog mest känd föra att vara rejält dopad, fullproppad med anabola. Jag minns honom mest som en lustig kille på TV.
När hans memoarer släpptes satt han i en egen monter på Bok-
mässan och signerade. Senare framkom det att han inte skrivit boken själv.
På 70-talet sjöng han även in låten "Mig fångar ingen brud", en riktigt svängig sak, och under samma årtionde figurerade han i några långfilmer. Först ut var den italienska ÄVEN ÄNGLAR KAN SLÅ EN RAK HÖGER, som var ett försök att göra en Terence Hill & Bud Spencer-film med Giuliano Gemma & Ricky Bruch. Den kom på DVD i Sverige häromåret och är inget vidare - min recension finns HÄR.
I den danska gladporrfilmen I SKYTTENS TECKEN har han (fejkad) sex med Anna Bergman och sjunger "Ack, värmeland du sköna". Dessutom var han med i DANTE - AKTA'RE FÖR HAJEN och RONJA RÖVARDOTTER.
Men nu är han alltså död.
Vila i frid.


 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar