lördag 7 maj 2011

En oväntat trevlig fredagskväll, del 1

Sent igår eftermiddag var jag på väg till en vernissage och gick genom Gamla Väster. På Hyregatan såg jag en massa människor som minglade och umgicks och hade trevligt mitt i den pittoreska gatan, däribland en bekant på Sydsvenskan. Självklart frågade jag honom vad som pågick. "Här är det partaj!" sa han. Ytterligare en kollega dök upp.
Jag har de senaste veckorna gått förbi det här stället på Hyregatan 7. De har haft brunt papper i fönstret och jag har undrat vad som skulle öppna där, de skyltade nämligen med lite allt möjligt. Nu är jag på det klara med vad det är.
Eller nästan, i alla fall.
Här huserar nämligen allt möjligt.
Det är eboksförlaget Pupill som flyttat in. I de mysiga små lokalerna har de något slags ebokskafé. Men stället är även ett galleri, så på den ena väggen hänger konst (för övrigt riktigt bra). Men detta är inte nog - i rummet intill säljer man second hand- och antika prylar!
Modernt och gammalt, om vartannat.
Jag pratade med en av de ansvariga för att bli lite mer klok på konceptet. Hon hänvisade dock till en annan kvinna, som var upptagen med andra gäster. Det vällde in folk. På ett bort låg en pärm med en utskrift av en av Pupills publikationer; serier av den för mig helt okände Janne Karlsson.
Jag pratade med en del av de andra ute på gatan. Kvällssolen värmde, idyllen var total, stämningen kändes kontinental, emellanåt försökte bilar tränga sig förbi, vilket fick mig att associera till Petit Majestic i Cannes.
Jag lär säkert få anledning att återvända till Pupills etablissemang.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Skoj, det är min gamla kollega och vän Malin som är en av de som står bakom detta!!
//Mags

Anonym sa...

Lysande beskrivning av en mycket trevlig tillställning.

Stephan

Anonym sa...

Stort tack för gratis reklam, Pidde!

Vänligen,
Janne Karlsson

Pidde Andersson sa...

Tack själv. Nu har jag ju bara bläddrat som hastigast i den pärm med dina grejor som låg i lokalen, men visst ska man väl stötta svenska serietecknare.
Så länge de inte är kassa.

Skicka en kommentar