måndag 16 maj 2011

DVD: Sniper: Reloaded

SNIPER: RELOADED (Sony)
Krypskytt-
rafflet SNIPER med Tom Berenger och Billy Zane kom 1993 och ärligt talat minns jag inte om jag sett filmen eller ej. Däremot vet jag att jag inte sett de två direkt-på-DVD-uppföljarna SNIPER 2 (2002) och SNIPER 3 (2004), i vilka Berenger återkom. Dock har jag festat med den trevlige PJ Pesce som regisserade trean.
Här har vi så en fjärde film, ännu en gång gjord direkt för DVD, och i regi av Claudio Fäh, som tidigare bland annat gjort HOLLOW MAN 2. Tom Berenger är väck den här gången, men istället är Billy Zane tillbaka. Fast Berenger är med på ett hörn ändå - i början av filmen visas det upp ett par foton på honom - hans rollfigur Thomas Beckett har visst gått och dött.
Huvudperson den här gången är den unge sergeanten Brandon Becket (Chad Michael Collins), son till Thomas. Han är på uppdrag i Kongo med sina män, de ska rädda en europeisk bonde som råkar bo på ett område där rebeller gillar att röja loss. Men när Brandon och hans gäng kommer fram, dyker det upp en krypskytt och skjuter alla utom Brandon.
Brandon föraktar krypskyttar, han är en riktig soldat som vill slåss öga mot öga. Men han inser att han måste börja tänka som en krypskytt för att kunna hämnas och döda mördaren. Så Brandon tar hjälp av sin fars gamle skyddsling, Richard Miller (Zane), som har skön mustasch.
Det finns en del misstänka figurer i den här filmen och på slutet visar sig krypskytten vara precis den vi trodde att det var.
SNIPER: RELOADED är väl en hyfsat kompetent gjord film. Men den är totalt ointressant. Jag tycker nog att detta är en rätt märklig filmserie. Är SNIPER-filmerna verkligen så populära att det lönar sig att göra så här många uppföljare?
Det här är en tysk-sydafrikansk samproduktion, inspelad i Sydafrika, och filmen innehåller ett exploderande huvud, vilket ju alltid är ett litet plus i kanten.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar