tisdag 17 maj 2011

Den vresige mannen slår tillbaka

Nu har det varit dags igen. Två gånger, till och med. I förrgår, tror jag det var, gick jag över Gustav Adolfs torg och såg en lång, ensam man i keps stå med ryggen mot mig. När jag gick förbi vrålade han "TA DIG I HÄCKEN DIN JÄVLA IDIOTAJÄVEL!" följt av något annat. Men nu börjar jag tröttna på honom.
Idag passerade ja och Gustav och på en parkbänk satt Den Vresige Mannen, vänd mot en gubbe som satt bredvid honom. Den Vresige Mannen såg ut att le, men vände sig plötsligt åt mig och röt "FAR ÅT HELVETE MED DIG, DIN JÄVLA FAN!".
Har han Tourettes syndrom? Har han rymt från hemmet? Har han slut på medicin? Vad är det här för människa?

3 kommentarer:

Spiring sa...

Han kanske bara inte gillar dina recensioner?

Tobias Thuresson sa...

Gå omvägar. Tänk på han på Teneriffa som flippade. Han hade tydligen gjort utfall mot folk länge, sen skar han huvudet av en tant och sprang omkring med. Man vet aldrig vad det finns för tomtar lösa.

Anonym sa...

Ring polisen och tipsa om mannen och tala om hans aggressiva beteende. Låter som en psykiskt sjuk person som lider av vanföreställningar och/eller hör röster. Behöver möjligen eller troligen vård,men ofta så är sjukdomsinsikten obefintlig och han kommer säkert inte söka vård själv. Man behöver inte känna sig dum för att ringa och berätta om mannens beteende, han mår garanterat inte bra. Att bara låta honom vara kommer inte göra honom bättre, utan till slut kommer han kanske flippa ur ordentligt och ge sig på någon. Har man larmat så har man iallafall gjort vad man kunnat och dessutom har polisen fått anledning att kolla honom.

Jobbar själv inom kommunpsykiatrin, dock inte i din kommun. De flesta är dock inte farliga för någon annan än sig själva.

Skicka en kommentar