lördag 2 april 2011

TOPPRAFFEL! sörjer: Rock-Ragge

Idag satt jag som jag så ofta gör och spenderade lite quality time med min gode vän Jan Olofsson; en gång i tiden känd som Rock-Ola - innan han flyttade utomlands och blev uppburen (och fantastiskt skicklig) fotograf.

...En kort stund efter detta kollar jag mail och nyheter, och informeras om att Rock-Ragge gått bort i cancer, 72 år gammal.

För mig är Rock-Ragge synonym med en av medlemmarna i Rockfolket. Jag har fått veta att Rock-Ragge startade sin karriär långt tidigare, men på 70-talet tyckte jag att Rockfolket var ohemult roliga. En av de första skivor jag önskade mig - och fick - var "Burken - Rockkung". Hey baberiba, vicket ös! Och Rock-Ragge var med!

Vila i frid ... eller Rocka och Rulla i graven?! Kör hårt, Ragnar! Hey baberiba!

2 kommentarer:

Sir-L sa...

Verkligen tråkigt. Jag missade att se honom live och nu får man aldrig chansen igen (och min planerade autografsamling över svenska rockers blir aldrig komplett, består väl just nu av 1 st autograf, Rock-Boris.)

Pidde Andersson sa...

Har du Shakin' Fredrik?

Skicka en kommentar