torsdag 7 april 2011

TOPPRAFFEL! sörjer: Burken

Det här är ju inte sant! Förra veckan dog Rock-Ragge, en av medlemmarna i Rockfolket som jag tyckte var hejdlöst kul och ösiga när jag var barn. Fräsigast av alla tyckte jag att dragspelsrockaren Burken var. Så pass att jag ett år önskade mig skivan "Burken - Rockkung" i julklapp. Den måste ha varit en av de allra första skivor jag fick, och jag hade säkert inte börjat skolan. Av någon anledning minns jag att jag frågade mina föräldrar om burken verkligen var rockkung på riktigt. Jag minns inte vad de svarade.
Hey Baberiba var mitt soundtrack på lekis - och nu är han plötsligt död, Burken.
Burken hette egentligen Leif Björklund. Han blev inte mer än 68 år gammal. Må han vila i frid. Hans dragspel också.

1 kommentarer:

Sir-L sa...

Neeeej, fan också. Får nog jaga fatt i Shakin' Fredrik för att det ska bli någon samling...

Skicka en kommentar