fredag 22 april 2011

Tips inför morgondagen

Ikväll står Street Church utanför Royal - som är stängt för renovering - och bjuder på kaffe, kaka och bibelord. Det var längesedan jag såg dem ute på stan nu. Häromåret stod de utanför Royal ganska ofta, tycker jag, och en av männen verkade gilla att prata med mig; mycket om film, och jag försågs med deras Metalbibel och Bikerbibel och Skånebibel och allt vad de heter. Men sedan en dag frågade mannen mig om jag tror på Kristus, och han verkade inte särdeles nöjd med mitt svar. Jag har inte sett honom eller Street Churchs kaffebord sedan dess.
Men nu är de alltså på plats igen. Och jag serverades en välbehövlig kopp kaffe, några kakor och ett par kolor av en söt tjej, och mannen - samme man - gav mig deras nya bön- och psalmbok, som heter "Bön- och psalmbok". Den handlar dock inte om bönor; något jag annars är väldigt förtjust i och äter ganska ofta (med sallad, kryddor, olivolja och ibland riven ost).
Ett gäng unga tonårskillar hoppade och stojade runt kaffebordet och en Street Church-kvinna sa "Vill ni ha kaffe, pågar?" varpå en kille svarade "Men jag är muslim!", för det var de, allihop. "Men ni kan väl dricka kaffe för det?" tyckte kvinnan, och så serverades glyttarna kaffe.
I en liten korg låg hoprullade papperslappar med bibelord att ta mig sig på vägen. Jag försågs med en sådan. Det som stod på den lät bra. Det ska jag minsann följa.
 
"Jesus säger: Gör er inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer."
Matteus 6:34
 
...Men inte fan blir jag mer kristen för det.
Fast tack för kaffet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar