onsdag 6 april 2011

Spindelmannen! Och han rör på sig!

När jag i början av 80-talet upptäckte hur man införskaffar amerikanska serietidningar, började jag beställa en hel del gamla - för mig - konstiga och obskyra titlar. Ofta visste jag inte alls vad det var jag skickade efter, jag satt bara och bläddrade i kataloger som listade titlar utan bilder, ibland indelade efter förlag.
Bland annat köpte jag ett nummer av Spidey Superstories. Detta visade sig vara en barntidning från Marvel med en enklare, men småtrevlig, version av Spindelmannen. Jag tror tidningen var utgiven under andra hälften av 70-talet.
Långt senare fick jag veta att tidningen baserades på barnprogrammet ELECTRIC COMPANY på TV, i vilket Spindelmannen figurerade i ett kort äventyr i varje avsnitt. Och se på fan, här har vi ett sådant äventyr! Det här är precis som Sam Raimis SPIDER-MAN 2 ... fast tvärtom! Men om inget annat är ju ledmotivet fantastiskt!
Serietidningen var bättre.0 kommentarer:

Skicka en kommentar