torsdag 7 april 2011

Nytt svenskt serieförlag!

De senaste åren har det lite oväntat börjat ploppa upp en väldig massa små nya, svenska serieförlag, som sprutar ut album och ibland också tidningar. Kolik, Albumförlaget, Serieplaneten och allt vad de heter.

De flesta av de här förlagen ger ut titlar som kan vara svåra att hitta ute i butiker, i synnerhet om man inte bor i en storstad och det blir extra svårt om man inte vet att utgåvorna eller ens förlagen existerar. Många av de här förlagen, om än inte alla, ägnar sig främst åt serier som inte är så kul, det är fortfarande lite för mycket Galago över det hela, eller lite för amatörmässigt, politiskt, feministiskt eller allt på en gång. Vi pratar inte precis arvtagare till Horst Schröders imperium - eller Carlsen Comics för den delen.

Nu har det dykt upp ännu ett litet serieförlag, Apart Förlag, som kommer med sin första utgåva den sjunde maj. Detta förlag verkar lite intressantare än de andra, och en av pojkarna bakom är min kompis Jimmy Wallin - just det, han som tecknar Mäktige Månsson.

Och vilket blir då förlagets första album? Jo, THE WALKING DEAD. Den tecknade serien som TV-serien bygger på.

Apart Förlags hemsida hittar du HÄR. Än så länge finns det inte så mycket på den. Men ändå!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag skulle vilja publicera lite serier, kan ni hjälpa mig med det?

Pidde Andersson sa...

Nej. Det här är en blogg. Skicka dina serier till seriemördaren!

Skicka en kommentar