måndag 11 april 2011

Jävla soldyrkare!

Svenskar är lustiga. Så fort något som liknar solsken dyker upp på himlen, kastar sig svenska folket ut på uteserveringar för att äta och dricka. Även om det egentligen är åt helvete för kallt för att sitta ute. De sitter iförda vinterjackor och äter. Skitlöjligt - och det är ju allt annat än trevligt att äta med ytterkläderna på.
Med tiden blir det aningen varmare - men än så länge inte alltför varmt.
Jag har nyss tillbringat en timme på en parkbänk, där jag satt och läste gårdagens tidningars söndagsbilagor och kände hur solen hettade en aning i ansiktet. På bänken intill satt två tjejer och babblade om de mest ointressanta saker. Jag försökte ignorera dem, men det gick inte, jag hörde allt. Och hela tiden for det omkring oblyga änder kring mina ben.
När tjejerna gick kom två killar i 25-årsåldern och satte sig på bänken. De var tysta. Den ene läste en bok. Efter en stund vände jag på huvudet och slängde ett öga på dem.
Herregud.
Den ene killen hade tagit av sig på överkroppen!
Han satt med bar överkropp och solade sin bleka lekamen.
Det såg inte klokt ut.
Och så varmt var det min själ inte. När jag reste mig och gick och hamnade på ställen där solen inte nådde fram, var jag glad att jag fortfarande bar rock.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar