söndag 13 mars 2011

Roligare än så här kan det omöjligt bli

Jag hamnade hos en god vän igår efter att ha varit ute på min traditionsenliga vernissagerunda, och vi satt och pratade och hade trevligt hela kvällen. Och natten. Det kan bli så när man börjar diskutera serier, Tintin och gamla punkband. Vi drack alkohol i ganska ansenliga mänger, och till slut bestämde vi oss för att se den kanske roligaste film som någonsin gjorts - en film som dessutom innehåller den kanske roligaste scen som spelats in.
FYRA FULA FISKAR från 1933.
Bättre känd som DUCK SOUP.
Ett satiriskt mästerverk, oöverträffat än idag, i vilket Groucho Marx är Rufus T Firefly, president i Freedonia, som hastigt och lustigt hamnar i krig med angränsande Sylvania.
Vi såg filmen med engelsk text för att vara säkra på att inte missa något Groucho får ur sig, och det blir tammefan inte roligare än så här.
Och så har vi då den där scenen. Jag har sett vuxna karlar bli röda i ansiktet och gråta av skratt, jag har sett män grabba tag i armstöden för att inte trilla ur fåtöljen när de frustat och kastat sig fram och tillbaka av skratt.
Ja, självklart åsyftar jag "spegelscenen". Harpo och Chico har klätt ut sig till Croucho - och då inträffar följande:Jag gillar i synnerhet Harpos fuskpiruett!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar