söndag 13 mars 2011

Kaffe å kaga på torget

Malmö närmar sig 300 000 invånare. Därför tyckte staden att det fanns anledning att fira, vilket man gjorde mellan 12.00 och 14.00 igår. På Stortorget hade man smällt upp ett flertal tält samt en liten scen på vilken en kör framförde diverse visor i vårsolen.
I tälten bjöds det på kaffe och Malmökaka. Vad är Malmökaka? Det visade sig vara ett litet rektangulärt bakverk, täckt med choklad och fyllt med, tja, jag vet inte riktigt vad det var, men det var oerhört gott och ovansidan var försedd med texten "Malmö 300 000".
Jag tyckte kageslarvern var så god, att jag gick inom ett annat tält och tog en till, innan jag traskade bort till en vernissage på Rönnquist & Rönnquist (som tyvärr inte föll mig på läppen, eller någon annanstans). Där träffade jag en kompis och några andra, och vi fick den utmärkta idén att gå bortom Stortorget på väg till nästa galleri, för att få lite mer kaffe å kaga.
Men då hade kakorna tagit slut. Det visade sig dock att de även bjöd på tårta, men kön till tårttältet var bautalång, så vi nöjde oss med en slät kopp kaffe.
En talare förkunnade att det tagit Malmö drygt 60 år att gå från 200 000 invånare till 300 000.
Är det här något att fira? Jag vet inte. Varför inte? Det är ju alltid trevligt med gratis kaffe å kaga. Jag skulle gärna se att man hittade på andra grejor att fira och bjuda på annat. Gratis Janssons, till exempel.
Eller korv.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar