måndag 14 mars 2011

Hundspalten

Hej, alla hundvänner!

Idag vid lunchtid ungefär, gick jag över Gustav Adolfs torg, och då fick jag se något festligt, må ni tro!
Där kom det en herre med sin lilla hund i koppel. Herren var uppenbarligen lite disträ, för han noterade inte att hunden plötsligt stannade rakt framför honom. Så herren trampade rätt på jycken! Inte på svansen eller tassen, utan mitt på ryggen. Hunden lät som en uppskuren gummiboll när den gläfste till.

Hur kommer det sig att jag aldrig någonsin har noterat att det ligger en liten butik vid samma torg som heter The English Shop? Den har kanske funnits där i hur många år som helst. Jag har aldrig någonsin lagt märke till den. De säljer tydligen bara engelska produkter. Om jag skulle ta och gå in där någon dag och köpa ett par sådana där räliga jävla engelska korvar.

Hur kommer det sig att jag alltid får hjärnsläpp när folk kommer fram och frågar efter vägen när man befinner sig alldeles i närheten? Tidigare ikväll kom det fram med en man frågade efter Baltzarsgatan. Vi befann oss ett kvarter från den gatan. Det var bara det att jag råkade peka på fel gathörn. Nåja, gubben lär väl ha hittat ändå.

Vet ni vad jag tror? Jag tror att sossarna har valt Håkan Juholt bara för att han är så tacksam att karikera. Och han kan ju faktiskt likna det mesta: rysk general. Boskapsbaron i vilda västern. Skånsk vissångare från förr. Mats-Helge Olsson.
Undrar om hans smeknamn är "Jolt".

0 kommentarer:

Skicka en kommentar