måndag 28 mars 2011

DVD: Machete

MACHETE (Twentieth Century Fox)

En av 2010 års stora skandaler var att Robert Rodriguez’ fantastiska MACHETE aldrig gick upp på bio i Malmö - eller någonstans utanför Stockholm. Eller gick den månne i Göteborg? Den här filmen, som bygger på den “fejktrailer” Rodriguez gjorde till Grind-
houseprojektet, är så cool att jag gjorde vågen. 

MACHETE är överraskande nog en politisk kommentar till flyktingtrafiken över mexikanska gränsen, men förpackad som en härligt skräpig B-film. Just den politiska aspekten gjorde en hel del fans i USA besvikna, men det stör inte mig.

Danny Trejo är hjälten som vägrar använda mobiltelefon och säger “Machete don’t text!”. Steven Seagal är fantastisk borde få en Oscar för rollen som skurken; en tjock mexikan i hawaiiskjorta! Robert DeNiro är slem politiker, medan Don Johnson är korrupt och sadistisk sheriff. Jessica Alba är läcker som handlingskraftig agent som alltid bär högklackat. Lindsay Lohan klär ut sig till nunna. Michelle Rodriguez trotsar all beskrivning, men hur hon ser ut framgår klart och tydligt av DVD-omslaget här intill.

MACHETE är osannolikt våldsam, extremt blodig, innehåller många omotiverade nakenscener och annat vi har rätt att kräva av en film. Den är också väldigt rolig och ohemult underhållande!

4 kommentarer:

Biscanbauer sa...

Ja, ja, ja! Du har så rätt, Pidde! Jag håller för med om precis vartenda ord.

Pidde Andersson sa...

...Och i synnerhet orden "gick", "vågen" och "aspekten", gissar jag. Kanske även "slem"?

Biscanbauer sa...

Särskilt dom! Jag har faktiskt en fråga i ett helt annat ämne... Du som känner till varje (?) tecknad serie, har du hört talas om en sekreteraren Lulle-Belle? Och har hon månne fungerat som inspirationskälla för Ulla-Bella? Enligt en kvinnlig kollega på jobbet förekom Lulle-Belle i stripform (är det korrekt benämning?) i någon dagtsidning för ganska längesedan och skämten gick i stil med: "Var i all världen har jag lagt min bikini? Jo, just det, jag la ju den i tändsticksasken!".

Pidde Andersson sa...

Lulle-Belle? Aldrig hört talas om! Och någon Lulu-Belle på det temat hittade jag inte heller.
Däremot låter ju serien onekligen hur festlig som helst!

Skicka en kommentar