söndag 27 mars 2011

DVD: Death Race 2

DEATH RACE 2 (Universal)
Paul Bartels Roger Corman-produ-
cerade DEATH RACE 2000 med David Carradine och Sylvester Stallone från 1975, var en film som gjorde stort intryck på mig långt innan jag såg den på video mer än tio år efter premiären. Jag brukade stå utanför Imperial och titta på de tuffa lobbykorten och fantisera om hur fantastisk DEATH RACE 2000 var, och sedan gå hem och rita serier om filmen, så som jag trodde att den var. 
Häromåret kom DEATH RACE med Jason Statham, som inte var en remake på kultklassikern, utan en så kallad “re-imagining”. Statham-rafflet blev tydligen en hyfsad framgång, så här har vi en prequel till filmen, den här gången producerad direkt för DVD. Fast nu spelas hjälten av gamle popstjärnan Luke Goss från Bros (the poor man’s Jason Statham). Detta är hans första huvudroll. 
Här berättas hur dödsspelen startade, hur en TV-kanal i den nära framtiden kom på att man kan tjäna pengar på att låta dödsdömda fångar tävla på liv och död i bilrace. Men njä, den här filmen funkar inte riktigt. Här finns en del bra och fläskig action, men filmen känns ologisk och ryckig. Framför allt faller den på att TV-kvinnan som får idén till dödsracen är lite för ung och fel typ för att spela en så pass extrem roll. Hon övertygar inte alls. Och filmens samhälle är inte tillräckligt dekadent och utflippat. Det känns fortfarande som om de flesta är normala och lever normala liv i normala hem - det här är inte en dystopisk framtidsvärld där folk tittar på gladiatorspel till döds på TV för nöjes skull.
Även Sean Bean, Ving Rhames och Danny Trejo medverkar. 
 


0 kommentarer:

Skicka en kommentar