lördag 19 mars 2011

BUFF: Vinnarfilmer

Ett problem med till exempel filmfestivaler i den stad där man själv bor, är att man inte hinner se så mycket. Åker jag till en annan stad, kanske till och med till ett annat land, för att besöka en festival eller mässa, är jag där enbart för detta besök. Här i Malmö blir det annorlunda. Festivalfilmerna krockar med annat.
Idag var det sista dagen för BUFF; barn- & ungdomsfilmfestivalen. Och jag har sett alldeles för lite film. Skandalöst lite. Förvisso hade jag redan sett många av filmerna på programmet, men ändå. Ett par visningar krockade med ordinare pressvisningar av biofilm. Ett par andra visningar krockade med en pressträff på Moderna Museet. Och självklart har jag varit tvungen att skriva och jobba med annat som måste bli klart.
Igår hölls i alla fall BUFF:s stora avslutningsmiddag med prisutdelning, och där var jag. Och så här fördelades priserna:

Malmö Stads pris gick till den norska THE LIVERPOOL GOALIE; öppningsfilmen som jag både såg och recenserade.

Svenska Kyrkans pris gick till den amerikanska hermafroditfilmen SPORK. Regissören hade skickat en videosnutt från Los Angeles där han höll ett fantastiskt tacktal, som började med att han mimade till en discolåt.

En barn/ungdomsjury bestående av åttondeklassare delade ut ett pris som gick till den svenska JAG SAKNAR DIG, som visst ska vara en gråtorgie.

Priset för bästa kortfilm gick till norska JENNY.

Redan i tisdags utdelades Sydsvenskans och Buffs filmpris på 35 000 kronor, det gick till de svenska regissörna Hanna Heilborn och David Aronowitsch.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar