torsdag 17 mars 2011

BUFF: The Great Bear

 Bilder copyright (c) Nordisk Film
På herrtoaletten på Royal träffade jag på en gammal kompis från Landskrona, en gosse jag inte sett på några år. Han skulle också se den danska animerade långfilmen THE GREAT BEAR (som i original heter Den kæmpestore bjørn), som är alldeles ny. Så vi såg filmen tillsammans.
Eller, såg och såg...
Esben Toft Jacobsens film handlar om lille grabben Jonathan, som tillsammans med sin lillasyster Sophie ska tillbringa sommaren hos sin morfar, som bor i utkanten av en gigantiskt skog som definitivt inte går att återfinna i Danmark.
En dag är Sophie för-
svunnen, hon verkar ha smitit genom ett hål i staketet och Jonathan misstänker att hon kidnappats av en tusen år gammal björn, som är så makalöst stor att det växer skog på hans rygg. Så det blir till att ge sig ut och rädda tösabiten.
Tekniskt sett ser THE GREAT BEAR allt annat än ny ut. Filmen är datoranimerad och liknar mest mellansekvenserna i ett PlayStation-spel - från 1996. Alla figurerna är obehagligt likbleka, de har ledgångsreumatism, och de ser väldigt konstiga ut i ansiktet när de pratar. Det är väldigt, väldigt långt från Pixar och DreamWorks, och ännu längre från RANGO. Ganska irriterande.
Filmen är väldigt barnanpassad och sympatisk, och jag kan egentligen inte riktigt uttala mig om den. Varför då?
Jo, därför att jag och min kompis sov ikapp under föreställningen.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar