onsdag 23 februari 2011

TOPPRAFFEL! sörjer: Laila Westersund

Ska jag vara lite ofin och ärlig, sörjer jag inte alls. Jag tyckte nämligen aldrig riktigt om Laila Westersund. När hon inte var med i GÄSTER MED GESTER, dök hon upp i eviga repriser på- och varianter av sketchen "Sexobjektet" från 1982, som väl aldrig var speciellt rolig till att börja med. Eller det var den kanske. En gång i tiden.
Westersund gjorde betydligt mer än den sketchen, hur mycket som helst, men jag minns inget annat än den...
...och när hon rev av "Raggarpolka" i RAGGARGÄNGET. Eller när hon fick utgöra något slags kärleksintresse i 47:AN LÖKEN BLÅSER PÅ.
Mitt konstigaste minne av Yrvädret från Trollhättan är från en gammal herrtidning jag en gång fick tag i. Ett obskyrt magasin från tidigt 80-tal, tror jag det var. Jag minns inte vad tidningen hette, men den kan inte ha kommit ut med många nummer. Just detta nummer innehöll en massa porr - plus ett hemma hos-reportage och intervju med Laila Westersund. Det var tidningens huvudnummer.
Westersund, som hade cancer, blev 68. HÄR skriver DN om henne. Min gode vän Trampe laddade upp det här på YouTube:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar