onsdag 23 februari 2011

Sverige är och förblir svenskt!

Jag läser i Resumé att popsnöret Oskar Linnros, som jag egentligen inte riktigt vet vem det är, har blivit anmäld till Konsumentverket av en privatperson.
Linros' låt "Från och med du" innehåller textraden "har samma trasor, går och röker samma Marlboro". Detta fick anmälaren att trumpeta:
”Jag trodde att det var förbjudet med tobaksreklam i Sverige. Detta är väl i högsta grad DOLD TOBAKSREKLAM”.
Anmälaren, en - gissar jag - väldigt tragisk figur, hävdar att popsångaren gör sig skyldig till vilseledande reklam och oschysst marknadsföring.
Själv skulle jag vilja anmäla Bruno K Öijer och Joakim Thåström. Efter att jag som ung köpt Imperiets platta "Synd" och hört spåret "Vykort", gick jag genast ut och köpte BÅDE Lucky Strike och Chesterfield:

Dag som natt
Het trafik
Han tänder sin Lucky Strike
reglar dörren till peepshow båset
drar ner brallorna
Stoppar i en tjugofemcents
Hon flyttar klackarna till rock'n'roll
Hostar slem och neon
Viftar med sina långa Chesterfields
Pressar fittan mot glasrutan framför hans mun
Han lever i ett fritt land
Hon lever i ett fritt land

3 kommentarer:

Spiring sa...

Kanske besökte du en och annan peepshow också? Det var i så fall Thåströms och Öijers fel, det med.

Jag läste en annan intressant notis härom dagen. Tydligen har nån av programledarna i Melodifestivalen varit dum. Han sade att det inte finns någon fotboll alls i Linköping, "man får åka till Norrköping". Detta ansåg Björn von Knorring i Uppsala vara grovt kränkande för Linköping, som tydligen har ett av Sveriges bästa damlag. Han har därför anmält programmet till Granskningsnämnden: "Att då påstå att de "inte finns" är både okunnigt, diskriminerande och en klar form av härskarteknik".

Tja. Själv kan jag väl gå med på att det var okunnigt. (Lika okunnig var förresten jag, även om jag inte raljerar med min okunnighet i TV.) Eller diskriminerande, jag har svårt att se att det kan vara både och. Men att programledaren tillämpar "härskarteknik" för att kränka en hel stad var han nog inte så värst medveten om själv. Nu vet han!

Pidde Andersson sa...

Nej, jag besökte ingen peepshow, men jag flyttade klackarna till rock 'n' roll.

Och nog fan ska man väl kunna säga att det inte finns någon fotboll i *valfri stad*. Bor man i Kävlinge och tycker att Kävlinge GIF är kassa, säger man förstås att "här finns det ingen fotboll".

Goja sa...

Skulle vara kul att se arkivet som Granskningsnämnen har titulerat: "Anmälningar vi inte bryr oss ett skit om".

Borde åtminstone vara större än Palme-mordet arkivet som Leif GW visade oss i veckan;)

...fast ovannämnda rad kanske är en kränkning mot både statsministern och hela svenska folket som sörjde mordet??

Skicka en kommentar