torsdag 10 februari 2011

Roy rasar mot roligheter

Plötsligt har vi oväntat kastats tillbaka till början av 1970-talet, då Vilhelm Moberg, Harry Schein och några till rasade mot SVT:s beslut att visa Åsa-Nisse.
Det är 2011 nu - har vi verkligen inte kommit längre?
Herr Åsa-Nisse-regissören Boklund själv tipsade om DEN HÄR artikeln i Aftonbladet, i vilken Roy Andersson rasar mot nya Åsa-Nisse-filmen och figurens skapare Stig Cederholms eventuella nazistiska bakgrund.
Vad har detta med den nya filmen att göra? Eller tidigare Åsa-Nisse-filmer? (Till saken hör att Cederholm var mytoman och satt på svenskt mentalsjukhus när han skapade Åsa-Nisse, om jag minns rätt ville tyskarna inte veta av honom)
Och med tanke på vad dessa klagande vänstermänniskor står för, ska vi då inte förbjuda deras verk? Med tanke på att de (nu citerar jag Jan Lööf här:) beundrar massmördare i gudsförgätna länder världen över.
Måste dock skjuta in att jag tycker att Roy Andersson är en väldigt trevlig herre. Han borde tillåta sig att gilla Åsa-Nisse han också.
Det är märkligt som fan att Boklunds film lyckats göra så många kulturmänniskor fly förbannade. Uppenbarligen enbart för att det är en Åsa-Nisse-film. Och som jag skrev i min recension: nya Åsa-Nisse går inte att jämföra med de inkompetenta och osebara GÖTA KANAL-filmerna och VI HADE I ALLA FAL TUR MED VÄDRET - IGEN.
HÄR är Gits Olssons klassiska artikel ur klassiska SE nummer 45/1971 med Janet Ågren på omslaget!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar