onsdag 23 februari 2011

Hörru, grabbhalva, ska de va en köttlåda ida?

Jag fick nyss en pressrelease med ett ord i ämnesraden som gjorde mig nyfiken.
"Köttlåda".
Först såg jag framför mig en låda - tillverkad av kött. Efter Lady Gagas köttklänning kommer nu köttlådan. Vaffan ska man ha en köttlåda till? Hur länge kan man förvara saker i den innan köttet blir skämt? Är köttlåda ett skämt?
Så läste jag pressreleasen, och det handlar om en låda som innehåller kött. Rättare sagt, olika lådor. Det är tydligen som att köpa kött på postorder. En bokklubb för köttälskare.
Vad jag ser framför mig nu, är att jag kommer hem efter att ha varit bortrest två veckor, och utanför dörren står det en stor låda opaketerat, flugomgärdat kött...


MatHem i Sverige AB

Länk till MatHem i Sverige ABs pressrum

Pressmeddelande

MatHem i samarbete med Skebo Kött – erbjuder hemleverans av färdiga köttlådor med ekologiskt, närproducerat kött

2011-02-22 07:45
I samarbete med Skebo Kött erbjuder nu Mathem sina kunder färdiga köttlådor i olika storlekar och utföranden med ekologiskt och närproducerat kött levererade direkt hem till dörren.
Nu slipper du leta efter de perfekta köttbitarna i en urplockad butik, du slipper vända och vrida på förpackningen för att få fram vilket ursprung köttet har och vilka villkor djuren levt under. Genom att abonnera på valfri köttlåda via Mathem får du de finaste bitarna levererade direkt hem till dig!

Ekologiskt, KRAV-certifierat och närproducerat
Med ekologiskt menar vi kött från djur som tillåtits leva ett så naturligt liv som möjligt med bete på obesprutade och icke konstgödslade marker, samt utfodring med ekologiskt producerat foder. Djuren har haft gott om utrymme, avskildhet vid födsel och tillgång till rastgångar i det fria. Även slakten har skett så skonsamt som möjligt i närheten av gården för att undvika långa transporter och onödig stress. Allt detta känns naturligtvis bra för samvetet, men ger också ett naturligare och godare kött.
De köttlådor vi på MatHem erbjuder innehåller dessutom Stockholms enda närproducerade kött. Allt kött kommer från djur uppfödda, slaktade och styckade i Uppland. Att både slakteri, styckeri och charkuteri bedrivs i samma byggnad betyder att varorna inte behövt fara hit och dit innan de hamnar hos dig som konsument. Detta är inte bara bra för miljön utan också för kvalitén.

Köttlådor från MatHem
Lilla köttlådan, ekologiskt närproducerat, ca 4 kg, från Skebo Kött
Lilla köttådan innehåller kött, färs och charkuterier. Lådans innehåll kan variera men köttslag som kommer att vara med är nöt, kalv, gris, lamm och vilt.
Köttlåda Gris, KRAV närproducerat, ca 16,5 kg, från Skebo Kött
Allt kött kommer från den KRAV-certifierade Åsbergsby gård i Knivsta. Lådan innehåller bland annat benfri skivad kotlett, benfri karré i bit, Picnic bogstek och rökta revbensspjäll.
Köttlåda Lamm ekologiskt närproducerat,  ca 4,5 kg lamkött från Skebo Kött
Lådan med lammkött innehåller bland annat benfri nätad lammstek, ytterfile, entrecote och lammfärs.
Stora köttlådan, ekologiskt närproducerat, ca 7 kg, från Skebo Kött
Stora köttlådan innehåller kött, färs och charkuterier. Innehållet kommer att variera över året men köttslag som kommer att vara med är nöt, kalv, gris, lamm och vilt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar