tisdag 1 februari 2011

DVD: Stripped Naked

STRIPPED NAKED (Cinematic Vision)

STRIPPED NAKED är förpackad på samma sätt som de två GRINDHOUSE-filmerna från Quentin Tarantino och Robert Rodriguez; DEATH PROOF och PLANET TERROR. Rättare sagt, den liknar snarare de hafsiga, usla filmer som gjorts för att casha in på nyss nämnda filmer, som RUN! BITCH, RUN! och NUDE NUNS WITH BIG GUNS. Faktum är att jag trodde att detta var ytterligare en mögrulle från pojkarna som gjorde de två sistnämda sumprullarna.

Så är inte fallet.

Det här är ännu en mögrulle från Imagination, legendariske kanadensiske producenten Pierre Davids (SCANNERS och mycket annat) nya bolag. Och liksom det mesta David producerat de senaste tio åren, är det här riktigt visset. På 90-talet ägnade han sig åtminstone åt att göra fräsiga actionfilmer med Jeff Wincott och pojkarna, nu gör han mest blaha-blaha - och så kom han ihop sig med Ruggero Deodato om uppföljaren till CANNIBAL HOLOCAUST.

De flesta filmer från Imagination ser ut som TV-filmer, vilket de kanske ibland även är. Och det är sällan de levererar vad de utlovar. STRIPPED NAKED levererar definitivt inte det jag förväntar mig.

Vad förväntar jag mig av en film med (den egentligen rätt märkliga) titeln STRIPPED NAKED? Jo, självklart massor med striptease. Nakna brudar i mängder. Omotiverade dusch- och nakenscener. Och eftersom filmen tagline är "Cassie's done stripping ... Now she's about to blow you away!", förväntar jag mig en strippa på hämnarstråt och enorma mängder brutalt och blodigt våld.

Men vad är det man får om man stoppar Lee Demarbres film i DVD-spelaren?

Jo, en film som börjar med att strippan Cassie (Sarah Allen) bråkar med sin pojkvän i en bil. Han slänger ut henne ur bilen. När hon går hemåt råkar hon bevittna en knarkuppgörelse: hon hittar två ihjälskjutna män, $90 000 i kontanter, droger för lika mycket pengar, och en bil. Hon tar allt och kör hem i bilen.

Hon fortsätter att jobba på strippklubben, men snart dyker det upp en slem gangster på jakt efter det som stulits - och han vet att det är Cassie som har allt. Gangstern börjar söka upp och skjuta ihjäl människorna kring Cassie.

STRIPPED NAKED är en otroligt vissen film. För det första är det en sådan där film där stripporna inte klär av sig! Man får knappt se några strippor överhuvudtaget, och när de figurerar går de bara ointresserade och påklädda runt en strippstång. Först under filmens tjugo sista sekunder skymtar två topplösa brudar långt bort i bakgrunden. Ett jävla sätt, eller hur.

Cassie är en väldigt osympatisk typ. Skriker och svär och är bara jobbig. Varför ska jag bry mig om henne? Hennes roommate Jade är betydligt trevligare - och sötare.

Filmfotot är trist och TV-mässigt, musiken är slätstruken och här finns ingenting alls som kan betraktas som häftigt eller gränsöverstigande. Filmen har ingenting gemensamt med 70-talets grindhousefilmer. Gangstern bara skjuter folk och oftast utanför bild. Det här är så oinspirerat det bara kan bli.

STRIPPED NAKED är en väldigt tradig, ointressant och seg film. Och den är alldeles för pryd. Leta upp och se om gamla fina STRIPPED TO KILL och STRIPPED TO KILL 2 istället.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar