tisdag 15 februari 2011

Åsa-Nisse drämmer till igen

Inget kan hejda en smålänning som kommit i rullning. I synnerhet inte om smålänningen talar taskig fejksmåländska.
Tidningar och webbsajter fortsätter att att diskutera Åsa-Nisses återkomst. De är för och emot, för och emot. Fredrik Boklunds film har upphöjts till något den absolut inte haft för avsikt att vara. Exakt vad den har upphöjts till vet jag inte riktigt; jag vill inte påstå att den är viktig, men kanske betydande? För den rör om både i ormboet och bikupan. Ja, i rävgrytet också, för att inte tala om björnkulan.
Min gode vän, filmpelargonen (eller ska det vara pedagogen? Filmvetaren? Högskoleläraren?) Tommy Lindholm har skrivit en bra recension på sin blogg - läs den HÄR. Han beskriver på ett ärligt och kunnigt sätt precis vad det är han har sett. Kan skjuta in att han privat nämnde att han skrattade mer än vad som framgår av recensionen.
Tack vare mina alerta läsare har det skickats in några länkar bland kommentarerna till mina inlägg här på bloggen. Jag plockar ut två länkar och återger dem här:
Martin Aagård har skrivit DENNA KRÖNIKA i Aftonbladet, i vilken han avhandlar nazismen, bröderna Zucker och Mel Brooks. Och ja, han är positiv till nya filmen.
En som är negativ, är Sofia Olsson på Kulturnytt i P1. Läs och lyssna HÄR. Fröken Olsson är av allt att döma ingen jag vill gifta mig med. Eller hamna bredvid på en bussutflykt till Röstånga med paus för smörgåsbord med landgångar och två sexor Linjeakvavit i antika spetsglas.
Jävla traderöv.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar