tisdag 18 januari 2011

Trevlig inledning av dagen

Tisdag morgon. Grått. Regnigt. Mög. Tradigt.
Här är ett försök att pigga upp dagen. Jag blev i alla fall uppiggad, när jag av en slump hittade nedanstående lilla videoklipp. Det är förtexterna till en Mike Hammer-TV-serie från 1958-59 med Darren McGavin i huvudrollen. Jag hittade även fler klipp ur serien, men det vore trevligt att få se några avsnitt i sin helhet och med bra bild och ljud.Och apropå Mike Hammer kan jag inte låta bli att fläska på med förtexterna till Richard T Heffrons smått bisarra och härligt trashiga I, THE JURY från 1982 - på bio i Sverige hette den JAG ÄR LAGEN, medan åtminstone en videoutgåva fick samma titel som Spillanes bok, nämligen HÄMNDEN ÄR MIN.
Larry Cohen stod för manus. Jag gillar Armand Assante, han är en cool snubbe. Han är väl inte direkt Mike Hammer, men han är en bra hjälte. Men bäst av allt är Bill Contis musik. Detta är fullkomligt fantastiskt. Vad jag vet har soundtracket aldrig släppts, vilket är synd och skam. Jag skulle vilja att det här är mitt ledmotiv. När jag tar på mig rocken för att gå ut. När jag hastar längs Malmös gator.
(Det här är de franska förtexterna, klippet med originalversionen gick inte att bädda in)

3 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har det soundtracket, dock som mp3 filer.

Pidde Andersson sa...

Jag har inte letat på länge, men för drygt tio år sedan frågade jag en amerikan som drev en Bill Conti-fansajt, och han hävdade att soundtracket aldrig släppts.

Unknown sa...

Det är säkert så att det är ett bootleg album jag har, fick det av en polare en gång, vet inte var han fått tag på det. Låtarna har inga titlar men ljudkvalitén är det inget fel på.
Om du vill ha det kan du slänga iväg ett mail till mig.

/ Hannes

Skicka en kommentar