onsdag 12 januari 2011

Snickar-Jannes nya film

Jasså, John Carpenter har en ny film i faggorna? Det var ju inte i jåns! Dessutom är det ett faktum jag helt lyckats missa. Nåja. Här är trailern:...Ser ut att kunna bli precis hur som helst, tycker jag. Men jag har aldrig tillhört Carpenters mest hängivna fans.

9 kommentarer:

Fredrik sa...

Carpenter är otroligt ojämn. Men hans bästa film, In the mouth of madness - i skräckens skugga på svenska, är han bäst! Sen är både the thing och the live underhållande på olik sätt. Jag älskar det! Dock gjorde han den där dåliga filmen om ungarna som blev läskiga. Fy huvva!

Carptenter for president! Snygg är han! :D

Fredrik sa...

ööh Jag snor helt enkelt informationen. ;) Samt youtube videon. Hoppas jag kommer undan med det. :D

Pidde Andersson sa...

Jag gillar THE THING och ett par till, och IN THE MOUTH OF MADNESS är bra innan den spårar ur lite mot slutet, men i övrigt har jag lite svårt att förstå Carpenters storhet. Kan bero på att jag blev väldigt besviken första gången jag såg HALLOWEEN - jag hade förväntat mig en splatterorgie, men någon sådan fick jag inte. Det var ju bara Donald Pleasance som stod i en buske och sa "He's eeeevil" i 90 minuter...

Fredrik sa...

Halloween är inte min kopp te. Men det finns bra skit i hans meritlista. Kultrullen They live samt några fler. Just nu kommer jag inte på en enda utöver Prince of darkness. Och vampyrfilmen (med James Woods)gillade jag litegrand.

Ghost of mars är inte så bra. Och så... Men jag babblar. 8) In the mouth har världens bästa filmslut. Så det så. ;)

Pidde Andersson sa...

THEY LIVE är kul, ja, och så även VAMPIRES med Woods. PRINCE OF DARKNESS är hemsk, GHOSTS OF MARS är ännu värre...
Jag har aldrig varit någon större fan av FLYKTEN FRÅN NEW YORK heller. Eller ATTACK MOT POISSTATION 13.

Saknaden sa...

Det kusligaste som John Carpenter gjort måste ju ändå vara en biografifilm om Elvis Presley - som faktiskt är mycket sevärd.

Häng med på den här. Kurt Russel spelar Elvis i Carpenters film. Elvis har också spelats av Val Kilmer i True Romance. Val Kilmer har också spelat Jim Morrison, som i slutet av Doors filmen har långt brunt hår och skägg... och ser ut som en exakt kopia av Kurt Russel i The Thing - en film regisserad av John Carpenter.

Gillar också Carpenters Masters of horror bidrag Cigarette Burns, med en milt sagt filmtokig Udo Kier.

Pidde Andersson sa...

Jag har inte sett Elvisfilmen, men jag har hört att den är bra.
Just det, CIGARETTE BURNS; den var ju väldigt bra och snaskig, vill jag minnas.
Kalla mig galen, men jag är även rätt svag för MEMOIRS OF AN INVISIBLE MAN. Jag är väl den ende i hela världen som gillar den. Och så har jag fina minnen av TV-filmen SOMEBODY'S WATCHING ME.
Sverige var det enda land där SHOWDOWN IN LITTLE TOKYO gick bra på bio (och då var den ändå censurklippt här). Jag tyckte inte den var bra då. Häromåret gick den på TV och jag såg den med en polare och hans sambo. Åh herregud, vad usel den är! Fungerar inte överhuvudtaget!

Anonym sa...

Hm... Inte så att...Big Trouble in little China är det som menas?

Pidde Andersson sa...

Jovisst menar jag den. Jag har alltid blandat ihop de titlarna. Sorry.

Skicka en kommentar