onsdag 19 januari 2011

I rymden finns inga känslor ett steg närmare Oscar

Vänta nu här... Hur gick det här till? Hur kommer det sig att denna lilla bagatell nått så här långt i Oscarssammanhang? Jag gillade filmen, den är småkul och trevlig - men ens tanken på en Oscar finns inte på kartan. Det är betydligt mer sannolikt att danska HÄMNDEN plockar hem priset. Biers film fick ju även en Golden Globe häromdagen.


SVENSKA FILMINSTITUTET http://www.sfi.se/

P R E S S M E D D E L A N D E

I rymden finns inga känslor ett steg närmare Oscar

Andreas Öhmans debutfilm I rymden finns inga känslor har klarat ytterligare en gallring på vägen till Oscar. Det står klart idag när den näst sista gallringen innan galan är genomförd. Av de över sextio nationella bidrag som anmälts är nu nio filmer kvar på akademins shortlist. Fem av dessa blir nominerade den 25 januari.

Producenterna och regissören befinner sig för tillfället i L.A. där de medverkar vid visningar och aktivt deltar i Oscarkampanjen. I rymden finns inga känslor är även Guldbaggenominerad för Bästa film, Bästa manliga huvudroll (Bill Skarsgård), Bästa kvinnliga biroll (Cecilia Forss) och Bästa manuskript (Jonathan Sjöberg och Andreas Öhman).

I rymden finns inga känslor handlar om unga Simon som har Aspergers syndrom och för att återställa ordningen i sitt liv vill hitta en flickvän till sin bror. Filmen är producerad av Bonnie Skoog Feeney och Jonathan SjöbergNaive AB med stöd från Filminstitutets förra filmkonsulent Johan Bogaeus.


Stockholm 19 januari 2011

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enkelt. Den är INTE gjord av Colin Nutley!

/mikaelte

Anonym sa...

Hörde på tv nu på morgonen att filmen gått vidare till andrasorteringen. Nu är det bara nio filmer kvar.

/mikaelte

Pidde Andersson sa...

...Men det var ju precis det som stod i pressmeddelandet ovan...

Skicka en kommentar