måndag 17 januari 2011

Gaston!

Oj! Jösses, varför har jag aldrig hört talas om den här tecknade TV-serien? Jag snubblade över den på YouTube av en slump. GASTON! Tydligen producerades 78 stycken sjuminutersavsnitt under 2008. Här är förtextsekvensen samt ett slags trailer. Jag har även sett på ett par avsnitt och jag måste säga att jag gillar det här - och jag gillar sättet det hela är gjort på. Man har i princip bara animerat Franquins originalteckningar från albumen. Det är 2D och seriemässigt på ett härligt sätt utan att det för den delen blir stifft. Och episoderna känner vi igen, de är plockade direkt från albumen. Det här är bokstavligt talat tecknade serier som rör på sig. Jag skulle inte ha något emot en DVD med hela serien - textad på begripligt språk (min franska är lite svajig). Rogntudjuuuuu!1 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, Gaston! Min barndomshjälte(?) Vore kul att se dessa filmer.

/Tomiggo

Skicka en kommentar