torsdag 6 januari 2011

Alla är minsann inte så nöjda med Svinalängorna

Det har snöat hela natten och det snöade fortfarande större delen av förmiddagen. Men nu töar det.

Jag tog en lång promenad under eftermiddagen, med avsikt att hämta en biljett på Filmstaden.

Gick omkring och botaniserade på Hamrelius Bokhandel. Alltid lika trevligt. Hittade de mest besynnerliga böcker ... som jag inte köpte.

Inne på Triangelns köpcenter fick jag se en liten flicka i femårsåldern som hade ett av de dummaste namn jag stött på. Hennes glåmiga morsa ropade irriterat på henne. "Blomma! Blomma! Kom hit! Nej, kom nu, Blomma!"

Strosade runt inne på Söstrene Grene. Jag har aldrig satt min fot därinne tidigare. Nu ska de flytta och har därför 50% på allt i butiken. Tänk! En hel butik full med grejor jag absolut inte vill ha! Och vem fan köper "designertoalettpapper"?

Plötsligt dök en gammal kompis' hustru upp. I vanliga fall hemmahörande i Stockholm. I släptåg hade hon ett gäng tonåringar, varav en var hennes son. De var alla iförda partyhattar; färgglada pappstrutar. Jag fick bara veta att de var ute på uppdrag, innan de gick vidare.

Jag klev in på Filmstaden och där stod jag och pratade en stund med en maskinist.

SVINALÄNGORNA må vara nominerad till åtta Guldbaggar, men alla är minsann inte så nöjda med den.

Nu kör Filmstaden även en textad kopia av filmen. Antagligen med hörselskadade i åtanke - men eftersom folk hela tiden klagat på att de inte hör dialogen eftersom ljudet är så erbarmligt dålig, är det ju positivt för alla som vill se filmen.

En av baggarna SVINALÄNGORNA är nominerad till är den för bästa foto. Och nu kommer vi till det mest uppseendeväckande. Tydligen händer det ofta att publiken kommer fram till SF:s personal för att påpeka att projektorn måste vara felinställd. Eller så är filmkopian skadad. Nej, det ska vara så. Filmen ska se ut så. Det ser för jävligt ut, visst, men det är ju mer kvalitet om det inte är snyggt, det vet vi ju alla vid det här laget. Det är också kvalitet när det är grönskande sommar och solsken utanför fönstret på Luciamorgonen.

På vägen från Filmstaden såg jag åter ett gäng ungdomar med partystrutar på huvudet. Spelade de månne in ÅSA-NISSE 2?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar