lördag 25 december 2010

Trailern till nya Åsa-Nisse!

'Nuff said!...Synd bara att Kjelle inte får till småländskan. Alls.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Eh. Nä det var inte småländska. När jag hör en smålänning på tv eller radio tycker jag det låter hemskt, det gjorde inte detta. Men bra lät det inte... vete fan vad det var.
Hoppa inte på mig nu smålänningar, jag är smålänning själv.
God jul

/Tomiggo

Pidde Andersson sa...

Kjelles småländska låter nästan som norrländska ned några ord på skånska inkastade. Men hur kan han misslyckas med att imitera Åsa-Nisse-småländska? Det är ju bara att skrika och tjoa, så blir det perfekt!

Jimmy Wallin sa...

Öh... och vad hade det där med Åsa-Nisse att göra?

Pidde Andersson sa...

Innehållet i trailern? Tja... Rulltårtan? Eller uppfinningarna, antar jag.

Tobias Thuresson sa...

Tragiskt pinsamt. Blir förbannad att det görs pajashistorier istället för att satsa på ordentlig film. Och inte sån klyshig misärdrama utan mer som amerikanarna. Vi behöver en knallhård Vigilante-rulle istället, med Kjelle Bergkvist, sanna mina ord.

Pidde Andersson sa...

Alltså, jag har ju egentligen inget emot att det görs Åsa-Nisse-filmer. Tvärtom. Jag har egentligen inget emot att det görs Göta Kanal-filmer heller - men jag skulle uppskatta om resultaten blev BRA, vilket man inte kan säga om kanalfilmerna. Svenska folket älskar sådant här, och då tycker jag att de ska få det. Synd bara att det är ofta är klåpare som ligger bakom filmerna. Och synd att inte jag - som ju trots allt skrivit Åsa-Nisse-serien - var inblandad i nya filmen.
Jag tycker att det är betydligt värre att man konstant öser ner pengar i mög som SEBBE och liknande.
Jag skulle gärna vilja se Kjelle Bergkvist som hårdkokt privatdeckare i 40-talets Sverige. En Spillaneversion av Trenter.

johannes pinter sa...

Detta var bara en teaser, den riktiga trailern har jag klippt, kommer efter helgerna. Och det hade nog blivit bättre om hr Andersson varit inblandad i manuset :)

Pidde Andersson sa...

Jo, jag förstår att det är en teaser, men jag råkade skriva "trailer" i rubriken och nu är det inte lönt att ändra.
Jag hittade förresten ännu en trailer på YouTube; usel bild och ljud, avfilmad från en TV-skärm, och det såg också ut att vara en teaser snarare än trailer. Inleds med Dorsin själv.
Hade jag varit inblandad i manuset, hade vi fått se både RoboFjärsman och Ingemar Bengtsson-ligan, samt klassikern Maskering med hjälp av ankor på huvudet.
...Och varför inte "Nisse låtsas vara popstjärna och har en golvmopp på huvudet"?

Skicka en kommentar