torsdag 30 december 2010

Saker jag aldrig sett förr

En stor del av eftermiddagen tillbringade jag med att köpa vin.
Glad i hågen (varför skriver jag det? Jag var inte gladare än vanligt. Inte ledsnare heller, för den delen) spatserade jag bort till Systembolaget vid Triangeln.
Men...
Men vaffan var det här?
Det ringlade en kö ut från entrén. Längs trottoaren. Förbi optikern. Bort mot Burger King!
Jag fick allt snällt ta och ställa mig i kön. Jösses. Jag har aldrig varit med om något liknande. Tvärtom brukar jag överraskas av hur oväntat lite folk det brukar vara på bolaget innan nyår och midsommar.
Efter ett tag kom jag dock in i butiken. Jag föreslog att de kunde ha färdiga nyårspaket för att skynda på försäljningen - typ sex öl och en flaska mousserande.
Jag fick tag på en flaska rött, men det var otroligt tjockt med folk på ölavdelningen. Jag sket helt enkelt i ölen, jag får ta några folkisar på vägen i morgon (de går kanske att spetsa med vodka. Eller ska man dricka med sugrör stående på huvudet för att bli full?).
När jag på väg därifrån skulle gå över ett övergångsställe fick jag beskåda något väldigt uppseendeväckande: två flygande måsar som stannade för röd gubbe! Hur konstigt var väl inte det?! De hängde i luften och flaxade med vingarna ungefär i huvudhöjd med mig, och när det blev grönt flög de vidare.
Jag vet inte vad jag ska tro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var vinflaskan fortfarande oöppnad?

/Tomiggo

Pidde Andersson sa...

Jag skrev en flaska rött. Det var kanske ketchup jag köpte?

Skicka en kommentar