måndag 27 december 2010

...Och hur gick det där till?

Det finns en vad jag antar ny filmsajt som heter Filmtipset. Åtminstone är den relativt ny och den verkar tillhöra företaget bakom Nyheter24. Filmtipset verkar satsa på att bli en av de största, men jag kan väl inte påstå att jag brukar besöka sidan. Som så ofta är fallet är det snuttifierat och verkar till stor del göras av barn och ungdomar.
Orsaken till att jag tar upp sajten här, är deras omröstning om årets filmer och personer. Filmtipset lät sina läsare rösta i en rad kategorier; bästa och sämsta film och så vidare - och det fanns inga färdiga alternativ att markera, det var fritt fram att dra till med vad som helst. Häromdagen publicerades resultatet. Åtminstone ett "pris" är anmärkningsvärt.
Bästa skådespelerska 2010 blev Natalie Portman för BLACK SWAN.
Hmm... Hur gick det till?
Antingen var all de som röstade på Portman nere i Venedig och såg filmen på festivalen där.
Eller så bor alla som har röstat på henne i USA, där filmen haft premiär.
För det är ju som så, att BLACK SWAN har inte gått upp i Sverige än. Således är det ett massivt gäng filmpirater som röstat på henne!
Vad jag kan påminna mig har Natalie Portman inte medverkat i någon annan film under 2010 som skulle kunna få folk att rösta på henne.

2 kommentarer:

Biscanbauer sa...

Ska bli oerhört intressant att se vad du tycker om Black Swan. Jag har inte sett den, men det är en film jag har sett fram mot länge. Dels för att jag verkligen gillar Aronofsky, dels för att trailern ger mig rysningar av obehag, dels för att det släppts grymt snygga posters till filmen. Sexscenen mellan Portman och Kunis har givetvis inte ett dugg med saken att göra. Inte alls. No, sir.

Pidde Andersson sa...

Jag ser också fram emot BLACK SWAN. Jo, trailern är vacker och suggestiv - och flera skribenter och kritiker hävdar att den ser ut- och känns som en gammal Dario Argento-film, från den tiden Dario var bra, alltså.
Filmen verkar oerhört mystisk och fascinerande, och vem kan motså så fagra damer? Samt alltid coole Vincent Cassell? Och jo, jag gillade förstås THE WRESTLER. REQUIEM FOR A DREAM har jag inte sett.

Skicka en kommentar