måndag 6 december 2010

DVD: Boogeyman 3

BOOGEYMAN 3 (Nordisk Film)
Häromdagen skrev jag om MESSENGERS 2, en direkt på DVD-uppföljare från Sam Raimis och Rob Taperts Ghost House Pictures, och nu är det dags för ännu en.
BOOGEYMAN gick direkt på DVD i Sverige och jag kommer ihåg att jag såg den hemma hos en kompis som hade gått och lagt sig. Av någon anledning hade jag med mitt recensionsex och satt ensam uppe och såg filmen - och när eftertexterna rullade upptäckte jag att jag redan glömt vad jag sett. Väldigt märkligt. Nej, jag var inte full. Dagen efter mindes jag inget av filmen och minnet kom inte tillbaka under veckan. 
Ett par månader senare såg jag om filmen. Det var inte mycket jag kom ihåg. Och återigen glömde jag omedelbart bort vad jag sett. Det är inget bra betyg på BOOGEYMAN, som är något slags osedvanligt fantasilös variant på TERROR PÅ ELM STREET (Dessutom är ju titeln BOOGEYMAN illa vald - för vi tänker ju alla på Ulli Lommels Studio S-epos).
Av någon anledning kan jag komma ihåg de mest obskyra, dumma skitfilmer. Som BERSERKER, en slasherfilm om en viking i Amerika. Jag kommer ihåg avsnitt av TV-deckare jag såg som barn. Jag minns äventyr i serietidningar som MAFFIA-serier. Men det är lönlöst att minnas BOOGEYMAN.
Filmen fick en direkt på DVD-uppföljare, BOOGEYMAN 2, som jag inte såg. Tydligen hade Tobin Bell huvudrollen i den.
...Men nu har jag sett BOOGEYMAN 3, i regi av Gary Jones, som tidigare regisserat Nu Image-rafflet SPIDERS (den minns vi ju) och några avsnitt av Hercules och Xena.
Tydligen dog Bells rollfigur i tvåan, för trean öppnar med att hans dotter Audrey (Nikki Sanderson) sörjer honom. Hon hittar även farsans anteckningar, som bevisar att den övernaturliga busemannen Boogeyman finns på riktigt - han dyker upp på nätterna och dödar folk (voiceover av Tobin Bell).
Audrey är kompis med söta radioprataren Sarah (Erin Cahill) och försöker berätta allt för henne, men självklart tror inte Sarah på tokerierna om Boogeyman - förrän Audrey dödas av spöket och Sarah råkar bli vittne. Det ser ut som om Audrey hängt sig, men Sarah vet bättre. Hon försöker varna alla studenterna på colleget hon går på, men det går förstås inte så bra. Ingen tror på henne och Boogeyman kan härja hejvilt. Bland annat stoppar han in en blond tjej i en tvättmaskin. Just det, det gamla MY BLOODY VALENTINE-tricket.
Sarah läser Audreys farsas anteckningar och konstaterar att Boogeyman är en varelse som skapas ur människans fruktan - och ju fler som tror på honom, desto starkare blir Boogeyman. Hmm.
BOOGEYMAN 3 är inte en speciellt bra film. Men den är bättre än MESSENGERS 2 och jag gillade verkligen Erin Cahill som Sarah; hon är sympatisk och ser bra ut. Jag kände igen Cahill, men hon har mest medverkat i en farlig massa TV-serier jag aldrig sett.
Boogeyman själv ser ut som en korsning mellan Vargtass, Marilyn Manson och Johan Rabaeus. Sicken en!
Jag är snäll och låter betyget masa sig upp till en tvåa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar