måndag 20 december 2010

Att folk inte skäms

Satt i eftermiddags på lokal och fikade och läste tidningen. En tjej på tjugo-någonting slog sig ner bredvid mig och fick genast ett samtal. Sedan satt hon ogenerat och fläkte ut sitt privatliv högt och ljudligt. Det tog mig ungefär en halvtimme att läsa klart tidningen. Hon hade fortfarande inte avslutat samtalet, som bland annat gick ut på att hon hade ångest över att vara tillbaka i Malmö över julen. Och så var det detaljer om hennes kompisar.
Jag satt och vred på mig, jag tyckte inte bara att det var irriterande (jag fick svårt att koncentrera mig på tidningen), jag tyckte nästan att det var lite obehagligt. Och tjejen brydde sig inte det minsta.
Fast det är ju inte första gången det händer.
Det brukar vara värre när man hamnar framför eller bakom en sådan där telefonbrud på till exempel bussen till Göteborg. Flera timmar utan att kunna fly.
Vad som gjorde dagens mobilterrorist extra jobbig var det faktum att hon var spansk i flabben.
Jävla sätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar